[opensource-dev] Extended Groups broken?

Kadah Coba kadah.coba at gmail.com
Mon Feb 21 00:37:26 PST 2011


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

Yes, I was getting repro while I was on the fallowing,
Second Life Server 11.02.08.220555
Second Life RC Magnum 11.02.15.221184 and the previous one
As well as the previous LeTigre (my home region was apparently moved to
release channel in the last rollout)

I've typically get it when I log in and have one or more notices from
offline; I almost never change regions before handling group notices, so
the failure is occuring with in the same region as which I log in. I've
had at least a dozen failures like that this week a lone.

In the tests we attempted today, the notices were sent from Second Life
Server 11.02.08.220555 and received in the above current versions for
both online and offline. Repro wasn't successful.

Is it possible that this could be a additional effect of SVC-6766?


On 2/20/2011 11:51 PM, Brian McGroarty wrote:
> It shouldn't be related. The only places I've see the cap referenced in
> sim code are in the group joining and creation logic.
> 
> Have you tried it with group notice attachment delivery and receipt on
> the different simulator versions?
> 
> On Sun, Feb 20, 2011 at 11:38 PM, Kadah Coba <kadah.coba at gmail.com
> <mailto:kadah.coba at gmail.com>> wrote:
> 
> Thanks Soft, I was just noticing this issue this morning.
> 
> Could it have any relation to a problem I've been getting for over a
> week with attachments on group notices never getting to my inventory
> when I try to open then? I'm trying to test it but I cannot get it to
> repro on purpose so I can file a jira on it.
> 
> 
> On 2/20/2011 7:36 PM, Brian McGroarty wrote:
>> Well, that was quick.
> 
>> One login server had been previously disabled after having
> problems. It
>> was repaired and brought back into rotation without a config
> update. If
>> you see the problem again and you logged in after 8pm today (Sunday),
>> please post the gMaxAgentGroups line below as well as the sim host
>> you're on.
> 
>> On Sun, Feb 20, 2011 at 7:25 PM, Brian McGroarty
> <soft at lindenlab.com <mailto:soft at lindenlab.com>
>> <mailto:soft at lindenlab.com <mailto:soft at lindenlab.com>>> wrote:
> 
>>     I found at least one login host with the wrong number set.
> I'll push
>>     this to ops.
> 
> 
>>     On Sun, Feb 20, 2011 at 6:57 PM, Brian McGroarty
> <soft at lindenlab.com <mailto:soft at lindenlab.com>
>>     <mailto:soft at lindenlab.com <mailto:soft at lindenlab.com>>> wrote:
> 
>>         It might not be a viewer problem.
> 
>>         The group allowance is controlled by a config file on the
> login
>>         hosts and the sims. The supporting sim code has been
> around for
>>         some time, so the sim version shouldn't factor into it. It's
>>         more likely a config problem. With a current viewer, search
>>         SecondLife.log for a line containing "gMaxAgentGroups" and
>>         report what you see. Here's mine:
> 
>>         process_login_success_response: gMaxAgentGroups read from
>>         login.cgi: 42
> 
>>         Next, check what sim host you're on via Help->About... If you
>>         provide the log line and the sim host, several Lindens on this
>>         list can check for a config problem.
> 
>>         Also, some SL proxies don't pass new login fields properly. If
>>         you're using an inspector or similar, have a try without it.
> 
> 
>>         On Sun, Feb 20, 2011 at 5:52 PM, Trilo Byte
>>         <trilobyte550m at gmail.com <mailto:trilobyte550m at gmail.com>
> <mailto:trilobyte550m at gmail.com <mailto:trilobyte550m at gmail.com>>>
> wrote:
> 
>>             Both the region I was on and the region I'd logged onto
>>              were non-RC servers, running server version 11.02.08
>>             220555.  Being that it worked fine when relogging using
>>             Viewer 2.5, it seems the bug is viewer-side rather than
>>             server-side.
> 
>>             On Feb 20, 2011, at 4:02 PM, Keith Jaeger wrote:
> 
>>>             Try logging into a non RC sim.  This seems to help
> that issue.
>>>
>>>             > From: trilobyte550m at gmail.com
> <mailto:trilobyte550m at gmail.com>
>>>             <mailto:trilobyte550m at gmail.com
> <mailto:trilobyte550m at gmail.com>>
>>>             > Date: Sun, 20 Feb 2011 15:51:47 -0800
>>>             > To: opensource-dev at lists.secondlife.com
> <mailto:opensource-dev at lists.secondlife.com>
>>>             <mailto:opensource-dev at lists.secondlife.com
> <mailto:opensource-dev at lists.secondlife.com>>
>>>             > Subject: [opensource-dev] Extended Groups broken?
>>>
>>>             >
>>>             > I'm not sure if this broke in a previous build, but
>>>             extended groups functionality is broken in build 221543
>>>             (Mac client). I can see and access the 29 groups I
>>>             currently belong to, but the Viewer will not let me join
>>>             any new groups or accept a group invitation from another
>>>             resident. The only workaround I could find was to relog
>>>             using the Viewer 2.5 release.
>>>             >
>>>             > I tried searching the JIRA, but there are so many
>>>             groups-related entries I've had no luck trying to find an
>>>             existing issue. Is anybody else having trouble adding
>>>             groups beyond 25?
>>>             >
>>>             > TriloByte Zanzibar
>>>             > _______________________________________________
>>>             > Policies and (un)subscribe information available here:
>>>             > http://wiki.secondlife.com/wiki/OpenSource-Dev
>>>             > Please read the policies before posting to keep
>>>             unmoderated posting privileges
> 
> 
>>             _______________________________________________
>>             Policies and (un)subscribe information available here:
>>             http://wiki.secondlife.com/wiki/OpenSource-Dev
>>             Please read the policies before posting to keep
> unmoderated
>>             posting privileges
> 
> 
> 
> 
>>         --
>>         Brian McGroarty | Linden Lab
>>         Sent from my Newton MP2100 via acoustic coupler
> 
> 
> 
> 
>>     --
>>     Brian McGroarty | Linden Lab
>>     Sent from my Newton MP2100 via acoustic coupler
> 
> 
> 
> 
>> --
>> Brian McGroarty | Linden Lab
>> Sent from my Newton MP2100 via acoustic coupler
> 
> 
> 
>> _______________________________________________
>> Policies and (un)subscribe information available here:
>> http://wiki.secondlife.com/wiki/OpenSource-Dev
>> Please read the policies before posting to keep unmoderated
> posting privileges
> 

> -- 
> Brian McGroarty | Linden Lab
> Sent from my Newton MP2100 via acoustic coupler

-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.9 (MingW32)
Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org/

iQEcBAEBAgAGBQJNYiRGAAoJEGUNvxojA31tLNIH/3Qk++GRsBYNwRbTZotMyNBr
L6GjPmPBAp8DDj91dB0iF9tt3swQva7Yjle/w6LLtiUtPauVdO0gOKAAXB/9tB9t
aaCpUVjgcxuD9R4Ic1BQa/mY6Z4Vgyh2vLsYoUCdm6UPwQEHnRDwzBA0dGsEAuCQ
WtH9GqAshMShoVr1d5JsbYqIDH6o9pJN+RRrAItunAu+p9KtGEEUs49pgnvCclGC
DOJRw/KZpm/wbR/QBcU0tOxO8RIDA4Dn6+ZJVOdyAY3mY3RCSluNMsRmAXgGKhwU
MUcVj57B0hCGlil3ecaHV8s/8FMwrLpySxUkYEdyVVcOHCP5EG0a3seubFSVu5c=
=rPoj
-----END PGP SIGNATURE-----


More information about the opensource-dev mailing list