[opensource-dev] So you don't like the new TOS and wanna move to the OS grid?

FoxSan Yosuké foxsanyosuke at gmail.com
Sat Apr 3 23:53:35 PDT 2010


*plays a tiny violin*

Have a great weekend :)


2010/4/4 Dale Mahalko <dmahalko at gmail.com>

> I just tried using the SL 1.x client with OS grid for the first time
> this weekend. Overall the experience was plain awful, on a 10 megabit
> internet connection and GTX 285 1024meg
>
>
> Oddly, when giving the SL client the OSgrid URL from the command line,
> the client login page tells me that the Second Life grid is up, and
> the number of concurrent users in SL, etc. Why is the client not
> telling me the status of the OSgrid instead?
>
> On first login, the sim textures took forever to load. Like, after 5
> minutes I'm still standing in a sea of gray boxes.
>
> Simple physics only with the ground. All objects are phantom. I'd
> think the OSGrid default login would want to showcase the
> collision-resolving capabilities of the more advanced open physics
> engines, but oh well.
>
> When I search for sandboxes to try building stuff... odd, the search
> window shows me stuff from Second Life, not the OSGrid. Most teleports
> fail because it appears I'm getting links to SL sims that don't accept
> connections from OSGrid. Yep, I can find the Cordova Sandbox from the
> search page within OSGrid. (I don't think search should list sims that
> don't accept connections.)
>
> Searching for "osgrid" in the search window oddly turns up nothing.
> How am I to find sandbox sims in OSGrid? "Oh, just open the map and
> pick that way" someone tells me. Yeah that works well. the map shows
> about a 10x10 grid of sims nearby, but the rest of the map doesn't
> want to load. Timeout.
>
> I did actually manage to find another OSgrid sim to connect to, but on
> join it turned out to have a ping of 6000. (It would be useful for the
> search page to show a graph of the sim load for the last five minutes
> so we know if a sim is lagged out BEFORE we try teleporting.)
>
> And oh joy, I can't now "teleport home" to where I started. The OSgrid
> did something I've not seen happen on SL in a long time, where I seem
> to still be connected but all the traffic meters in the client debug
> (Ctrl-Shift-1) drop to 0 kbps.
>
> The inventory never loaded completely, even though as a new user it's
> empty.
>
> Relogin attempts attempting to login at the home location were just as
> slow and unresponsive.
>
>
> Yep, if you don't like the new SL client developer TOS, there is sure
> a great future to look forward to with the open source grid project.
> :-P
> _______________________________________________
> Policies and (un)subscribe information available here:
> http://wiki.secondlife.com/wiki/OpenSource-Dev
> Please read the policies before posting to keep unmoderated posting
> privileges
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.secondlife.com/pipermail/opensource-dev/attachments/20100404/6bd20d0c/attachment.htm 


More information about the opensource-dev mailing list