[opensource-dev] texture problem on avatars

Nicky Perian nickyperian at yahoo.com
Thu Apr 22 08:54:51 PDT 2010


On the earlier versions of opensim  there was a bug that affected the way images with transparent channels were uploaded. For lack of a better description it appeared the transparent part was placed in front of the image instead of behind. I test on opensim server 0.6.9 on my local machine and that appears to be corrected. So, they may be a mix of issues that you are seeing. If using the older than 0.6.9 opensim server.





________________________________
From: Jacek Antonelli <jacek.antonelli at gmail.com>
To: Chang Liu <liu.chang at gmail.com>
Cc: opensource-dev at lists.secondlife.com
Sent: Wed, April 21, 2010 6:41:39 PM
Subject: Re: [opensource-dev] texture problem on avatars

We have been seeing exactly the same thing with Imprudence 1.3
recently (which is based on SL 1.23 with some Snowglobe mixed in),
also when connected to OpenSim. I'm not sure why it only seems to
occur on OpenSim, but I can confirm that it's related to the change in
texture channels, as Nyx said. We'll be working on this issue soon; if
we find a fix, we'll be sure to share it.

- Jacek

On Wed, Apr 21, 2010 at 9:12 AM, Chang Liu <liu.chang at gmail.com> wrote:
> Hi, Nyx,
>
> We were using viewer 1.23.4.  Interestingly, the official 1.23.4 viewer
> binary release does not have this problem.  But after we compiled and
> packaged the 1.23.4 source release, we saw this problem.  We didn't mix 2.0
> at all.
> Since this is related to compiling and packaging, could it be a particular
> library that's referred to in the code?
> Thanks!
>
> ~Chang
>
>
> On Tue, Apr 20, 2010 at 5:42 PM, Nyx Linden <nyx at lindenlab.com> wrote:
>>
>>   What version of the viewer are you using? Viewer-1.23 redefined the
>> fourth channel of baked textures to be "alpha mask" instead of "bump map".
>> If you load old baked textures that generated a fourth channel intending it
>> to be a bump map, and use it as a baked texture for a 1.23+ viewer, the
>> viewer will incorrectly interpret the fourth channel as an alpha mask,
>> resulting in images like you included in your email.
>>
>> Were the avatars on the sim a mix of 2.0 and 1.22 (or previous) versions
>> by any chance?
>>
>> -Nyx
>>
>>
>> Chang Liu wrote:
>>>
>>> Hi, all, when we connect a modified version of Second Life Client Viewer
>>> to OpenSim, we notice that from time to time, textures on avatars may turn
>>> into mosaic and hollow like what's shown in the attached screenshots.  Has
>>> anyone seen this before?  Any clues as to what may have gone wrong? Many
>>> thanks.
>>>
>>> ~Chang
_______________________________________________
Policies and (un)subscribe information available here:
http://wiki.secondlife.com/wiki/OpenSource-Dev
Please read the policies before posting to keep unmoderated posting privileges


      
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.secondlife.com/pipermail/opensource-dev/attachments/20100422/ca24c98b/attachment.htm 


More information about the opensource-dev mailing list